Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Οδηγίες Χρήσης.

Τι είναι το Αρχείο Κλεμμένων Κυψελών:

Κατ’ αρχήν είναι απολύτως δωρεάν. Ούτε πληρώνετε κάτι, ούτε δεσμεύεστε σε κάτι.

Είναι ένα blog που αν ενδιαφερθούμε όλοι οι μελισσοbloggers (είμαστε πάρα πολλοί και γινόμαστε διαρκώς περισσότεροι) και το χειριστούμε σωστά, θα συντελέσει στην εύρεση των κλεμμένων κυψελών και κατ’ επέκταση στην μείωση του φαινομένου την κλοπής τους.

Σε αυτό το blog θα θέτουμε αναρτήσεις με τις χαμένες μας κυψέλες ή τις χαμένες κυψέλες των φίλων μας.

Βασική προϋπόθεση είναι όλοι μας όταν βλέπουμε στην περιοχή μας νέες κυψέλες, να παίρνουμε τον αριθμό τους πχ EL902/342 και με αυτόν να κάνουμε αναζήτηση στο klemmenikipseli.blogspot.com

Αν αυτός που έχασε τις κυψέλες έχει κάνει σχετική ανάρτηση με τον μελισσοκομικό του αριθμό, τότε τα αποτελέσματα της αναζήτησης θα το "δείξουν" αμέσως. Μετά επικοινωνούμε μαζί του και τον ενημερώνουμε.

Αλλά τονίζω και πάλι οτι βασική προϋπόθεση για να αποδώσει αυτό το blog καρπούς, είναι να ενδιαφερθούμε. Δηλαδή από τη μία να καταχωρούμε με αναρτήσεις τις κλεμμένες κυψέλες, και από την άλλη να σημειώνουμε τους αρισθούς των κυψελών που βρίσκουμε κοντά στις δικές μας ή όσες μας κινούν υποψίες και να ψάχνουμε μετά εδώ μέσα. 
Η ψυχή αυτού του blog είμαστε εμείς οι μελισσοbloggers. Από εμάς εξαρτάται …


Πώς κάνουμε την αναζήτηση:

Κοιτάξατε την παρακάτω εικόνα: 


Κάτω ακριβώς από την φωτογραφία της κεφαλίδας υπάρχει ένα πλαίσιο αναζήτησης. Εκεί θέτουμε τον μελισσοκομικό αριθμό των κυψελών που είδαμε (πχ EL902/342, δίχως κενά μεταξύ των γραμμάτων) και περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα. Αν δώσει αποτέλεσμα τότε ειδοποιούμε τον κάτοχο, τα στοιχεία του οποίου θα βρίσκονται στην ανάρτηση.


Τι να κάνετε αν πέσατε θύμα κλοπής:

Συμπληρώστε την φόρμα δημοσίευσης. Για να την βρείτε κάντε κλίκ στο κόκκινο κουμπί που βλέπετε να γράφει "ΔΗΛΩΣΗ ΚΛΟΠΗΣ" στο επάνω δεξιά μέρος του ιστολογίου, όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα.



Αν για οποιοδήποτε λόγο η φόρμα δεν λειτουργεί (μπορεί να συμβεί κι αυτό) στείλτε μου email στο ixnilatis33@gmail.com με τίτλο "Κλεμμένες Κυψέλες"

Αν δεν γνωρίζετε  πως στέλνουν email, μην στεναχωριέστε! Πάρτε με τηλέφωνο στο 697 60 64 024 – Παναγιώτης και θα κάνω εγώ ότι χρειάζεται.


Παρακαλώ τους φίλους Μελισσομπλόκερς να κάνουν μια ανάρτηση στο δικό τους blog για αυτήν εδώ την προσπάθεια, ώστε να γίνει γνωστό σε όλους και να αρχίσει να λειτουργεί.
Άντε να πιάσουμε κανέναν …  ;-)

20 σχόλια:

  1. Μπράβο, αξιέπαινη η προσπάθειά σου. Καλή επιτυχία στην καταπολέμηση του φαινομένου!
    Μπορείς αν θέλεις να δημιουργήσεις μια online φόρμα για την συλλογή δεδομένων. Υπάρχουν δωρεάν εργαλεία που σου κάνουν αυτήν τη δουλειά όπως το http://www.kwiksurveys.com
    Γενικά αν ψάξεις θα βρείς ανάλογες υπηρεσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια Παναγιώτη για μια ακόμα φορά.
    Οφείλω να πω ότι αν κατέβαζε σε όλους μας τέτοιες ιδέες όπως κατεβάζεις εσύ για κλεψιές δεν θα είχαμε ούτε έναν κλέφτη στην Ελλάδα τώρα.
    Έχω εντυπωσιαστεί μόνο με δυο αντικλεπτικούς τρόπους έως τώρα, και οι δυο είναι δικής σου επινόησης.
    Πολλά μπράβο λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παναγιώτη μπράβο και συγχαρητήρια για την ιδέα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παναγιώτη πολύ καλή ιδέα .
    σου έστειλα τα κλεμμένα μου και ίσως να έβαζες και δεύτερη αναζήτηση με τηλέφωνο διότι πολλές φορές βλέπουμε κυψέλες χωρίς κωδικό αλλά με τηλέφωνο γραμμένο.
    Πιστεύω ότι αν γίνει και μια αναφορά στην μελισσοκομική επιθεώρηση οπότε κάποιες ανακοινώσεις κλοπών που γράφονται εκεί να δίνονται και σε σένα να τις βάζεις στο blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παναγιωτη μπραβο πολυ καλο πρεπει να προσπαθησουμε ολοι για να αποτρεψουμε αυτα τα ατομα.
    Παναγιωτη δεν μπορεσα να κανω την αναρτηση του blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολυ καλη η ιδεα αυτη.
    Πρεπει να γινει μια φορμα πολυ μα πολυ ευκολη για ολους.
    Ειναι σημαντικο να εχει ευκολια στο να γραψει και καποιος που ξερει λιγα πραγματα απο υπολογιστες.
    ΑΠΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΟΥ ΑΥΤΗ.
    ΜΗΤΣΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Παναγιώτης μπορεί αν έχει λογαριασμό στο Google να χρησιμοποιήσει το Google Docs (docs.google.com). Εκεί μπορεί να δημιουργήσει μια φόρμα με τα σχετικά πεδία όπου τα δεδομένα θα αποθηκεύονται σε αντίστοιχο πίνακα.
    Έφτιαξα με τον λογαριασμό μου μια δοκιμαστική φόρμα. Μπορείτε να την δείτε και να καταχωρήσετε δοκιμαστικά στοιχεία εδώ:

    http://bit.ly/hivesform

    Και μπορείτε να δείτε τα δεδομενα όλων των καταχωρήσεων που θα συλλεχθούν μέσω της φόρμας εδώ:

    http://bit.ly/stolendata

    Μπορούμε να δώσουμε ειδικές ρυθμίσεις ανάλογα με τα δικαιώματα που θέλουμε να έχει το κοινό σε αυτόν τον πίνακα.
    Μειονεκτημα: προς το παρόν δεν βλέπω να υπάρχει η δυνατότητα να φορτώνουμε εικόνες αλλά και αυτό μπορουμε να το παρακάμψουμε με έμμεσο τρόπο.
    Ρίξτε μια ματιά. Ενδεχομένως να σας είναι εύχρηστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ πολύ. Μόλις μπορέσω θα τα φτιάξω όλα, και ίσως χρειαστεί να με βοηθήσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εννοείτε, εμείς ευχαριστούμε για την ιδεά σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο Παναγιώτη για την προσπάθεια που κάνεις .
    Ο παθών θα μπορεί τώρα κάπου να αναφέρει την κλοπή με αρκετά στοιχεία του και να ελπίζει γιατί κάποιοι από εμάς (εάν ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας) μπορεί να βοηθήσουμε και κάτι να βρούμε.
    (ελπίζω όλοι μας να υποστηρίξουμε αυτήν την ιστοσελίδα και όχι ο κάθε μελισσομπλοκάς να δημιουργήσει κάποια άλλη με το ίδιο θέμα γιατί τότε θα μπλέξουμε τα μπούτια μας )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παναγιωτη ΜΠΡΑΒΟ και συγχαρητηρια.εσυ εκανες την αρχη και ολοι μαζι θα το περιορισουμε(μακαρι να το εξαλειψουμε)το φαινομενο της κλοπης των κυψελων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συνχαρητηρια για το Blog φαινετε πολυ δυνατο
    Θελω να αναρτησω ενα link για gps tracker το οποιο μπορει να τοποθετηθει στην πιο δυνατη κυψελη και ανα πασα ωρα και στιγμη να την εντοπιζουμε εχει αυτονομια 80 ωρες και φερει ακομα μια μπαταρια με φορτιστη

    http://www.chinavasion.com/gps-tracking-devices/cvplg2032gen/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αξιέπαινη προσπάθεια και θα βοηθήσουμε όπως μπορούμε,πρέπει να το δημοσιοποιήσουμε και περαιτέρω.Εχω κάνει ήδη παραπομπή στο Ηδιστο μέλημα.Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριε Παναγιώτη.
    Θα μου επιτρέψεις να σε συγχαρώ για την αξιόλογη και αξιέπαινη προσπάθειά σου με αυτή την σελίδα που δημιούργησες.
    Είναι γεγονός ότι το φαινόμενο των κλοπών παίρνει συνεχώς μεγάλες διαστάσεις.
    Ας προσπαθήσουμε όλοι να γίνει γνωστή η σελίδα αυτή με σχετικές αναρτήσεις και αναφορές μας σε όλα όσα μελισσοκομικά blogs είμαστε συνδεδεμένοι και να την διαδημίσουμεί. Να ξέρετε πως όσοι περισσότεροι γνωρίζουν ότι τα στοιχεία των κλεμένων κυψελών θα κυκλοφορούν, τόσο λιγότεροι θα αποθρασύνονται και θα καταστρέφουν ανθρώπους και μεράκι.

    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπορείς επιπλέον στην φόρμα καταχώρησης που έχεις κάνει με το Jotform να προσθέσεις και έναν χάρτη όπου ο χρήστης θα μαρκάρει την περιοχή που έχει γίνει η κλοπή. Δες π.χ. το widget GPS Location: http://widgets.jotform.com/app/gps_location
    Έχει και άλλα mapping widgets (http://widgets.jotform.com/category/mapping)αλλά νομίζω αυτό που προτείνω σου κάνει την δουλειά. Μεγάλο ενδιαφέρον θα είχε να εμφανίσεις σε χάρτη όλες τις κλοπές που έχουν δηλωθεί, ίσως έτσι αναδειχθούν και κάποιες περιοχές που υπάρχει έντονο πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλημέρα έχω μια αγγελία απο το 2013 και θελω να διαγραφεί, τι να κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σρείλτε μου email στο ixnilatis33@gmail.com, από το email που στείλατε την αγγελία, με το λίνκ που θέλετε να διαγράψετε.

      Διαγραφή
  17. Χρειάζεστε προσωπικό δάνειο;
    Δάνειο για τη βελτίωση του σπιτιού σας,
    Στεγαστικό δάνειο,
    Δάνειο εξυγίανσης χρέους,
    Εμπορικό δάνειο,
    Εκπαιδευτικό δάνειο,
    Δάνειο αυτοκινήτου,
    Δάνειο για περιουσιακά στοιχεία.
    financiserviceoffer876@gmail.com WhatsApp +918929509036

    ΑπάντησηΔιαγραφή