Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ο Κλέφτης ...

Πώς σκέπτεται και πως ενεργεί ο κλέφτης;

Ο κλέφτης κλέβει μελίσσια γιατί προφανώς θέλει είτε να αυξήσει το μελισσοκομείο του, είτε να πουλήσει μελίσσια. Αν είναι έξυπνος δεν πρόκειται να τοποθετήσει τις κλεμμένες κυψέλες στο μελισσοκομείο του γιατί αυτό είναι πολύ επικίνδυνο αφού αν βρεθούν θα τον προδώσουν.  Τι μπορεί να κάνει λοιπόν; 



1. Τοποθετεί τις κλεμμένες κυψέλες μακριά από τις δικές του, και μετά κάνει την μετάγγιση σε δικές του κυψέλες είτε για παραγωγή, είτε τις διαλύει σε παραφυάδες. Μετά από κάποιο καιρό πετάει ή καίει τα κλεμμένα κουτιά και πλαίσια . Άπιαστος κλέφτης = καθαρός νοικοκύρης.

2. Τοποθετεί τις κλεμμένες κυψέλες κάπου πιο μακριά και μετά ασχολείται με την εξαφάνιση του κωδικού και αλλαγή χρωμάτων αν θέλει να κρατήσει τα κουτιά.

Τι πρέπει να κάνουμε εμείς;

Ο κλέφτης έχει διαφορετική ψυχολογία από τον νοικοκύρη. Φοβάται και βιάζεται … παστρικές δουλειές. Ξεφορτώνει λοιπόν τις κλεμμένες γρήγορα και άτσαλα, όπως - όπως σε μέρος που δεν είναι εύκολα φανερό. Δηλαδή τις κρύβει! Δεν τον ενδιαφέρει να είναι μέρος προσήλιο κλπ …

Είναι λογικό ότι αυτές τις κυψέλες κάποιος μελισσοκόμος θα τύχει να τις βλέπει, αλλά παρόλο που αντιλαμβάνεται την προχειρότητα της τοποθέτησης δεν ενδιαφέρεται ή δεν υποψιάζεται.
Όταν εμείς που γυρνάμε στα μελισσοκομεία μας δούμε κάπου κοντά μας κάτι τέτοιο, ή απλά δούμε τοποθετημένες κυψέλες κάπου που μέχρι τώρα δεν υπήρχαν, θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΜΕ και να πάρουμε τον κωδικό αριθμό!

Με αυτόν τον κωδικό αμέσως να κάνουμε ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ στο http://klemmenikipseli.blogspot.com και να δούμε αν κάποιος τις έχει δηλώσει. Καλό είναι να ξανακάνουμε αναζήτηση μετά από λίγο καιρό μήπως και ο μελισσοκόμος άργησε να αντιληφθεί ότι έπεσε θύμα κλοπής, και τις δήλωσε αργότερα.

Αν οι κυψέλες έχουν σημάδια παραποίησης ή σβησίματος του κωδικού, ε, τότε το αναφέρουμε και στο http://klemmenikipseli.blogspot.com και στην αστυνομία, και στα φόρουμ και όπου μπορούμε.

Ο κλέφτης στηρίζεται στο ότι κανένας δεν θα δώσει σημασία στις τοποθετημένες κυψέλες που έκλεψε. Κανείς δεν θα ενδιαφερθεί !!! Εκεί είναι που πρέπει να ενδιαφερθούμε εμείς οι συνάδελφοι μελισσοκόμοι και να ενεργούμε με συλλογική συνείδηση!

Αυτό έκανε και ο συνάδελφος Βασίλης Καλμιώτης και βρέθηκαν κάποιες Κλεμμένες Κυψέλες.

1 σχόλιο:

  1. Χρειάζεστε προσωπικό δάνειο;
    Δάνειο για τη βελτίωση του σπιτιού σας,
    Στεγαστικό δάνειο,
    Δάνειο εξυγίανσης χρέους,
    Εμπορικό δάνειο,
    Εκπαιδευτικό δάνειο,
    Δάνειο αυτοκινήτου,
    Δάνειο για περιουσιακά στοιχεία.
    financiserviceoffer876@gmail.com WhatsApp +918929509036

    ΑπάντησηΔιαγραφή