Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Η κλοπή για χερικό



Για να γίνεις καλός μελισσοκόμος,
ένα μελίσσι πρέπει να βρεις,
ένα να σου χαρίσουν
και ένα να κλέψεις. 
Η συγκεκριμένη δεισιδαιμονία προέρχεται από την εποχή του μεσαίωνα, και έχει τις ρίζες της στη μαγεία της εποχής εκείνης.  Από εκεί προέρχεται και η δεισιδαιμονία του σεφτέ (αν ψωνίσει πρώτος σήμερα αυτός ο γρουσούζης και σου κάνει σεφτέ, δεν θα έχεις καλή είσπραξη).  Το "χερικό" μπορεί να είναι θετικό ή αρνητικό. 

- Στην περίπτωσή μας πιστεύεται ότι όταν βρεις ένα μελίσσι η φύση, τότε τα στοιχεία της φύσης  σε διάλεξαν για αυτή τη δουλειά. Είναι μαζί σου και σε βοηθούν με "μαγικό" τρόπο.

- Αν σου χαρίσουν ένα μελίσσι, σημαίνει ότι κάποιος μελισσοκόμος διέγνωσε ότι είσαι κατάλληλος για μελισσοκομία. 

- Αν κλέψεις ένα μελίσσι από καλό μελισσοκόμο, τότε του παίρνεις λίγη "μαγιά/δύναμη" από το χερικό του, δηλαδή την καλή σειρά που έχει βάλει στη μελισσοκομική του επιχείρηση, την οποία θα ακολουθήσεις άθελά σου με "μαγικό" τρόπο.  Το κλεμμένο μελίσσι μεταφέρει λίγο από την "αύρα" του καλού μελισσοκόμου, και θα μπολιάσει την δική σου αύρα.

Είναι σαν να πιστεύεις ότι επειδή έκλεψες ένα πινέλο από τον Μιχαήλ Άγγελο, θα ζωγραφίζεις κι εσύ όπως κι εκείνος.

Βάση αυτής της δεισιδαιμονίας βλέπουμε να γίνονται κλοπές ενός και μόνου μελισσιού. Η ηλιθιότητα σε όλο της το μεγαλείο. 



Το χερικό δεν είναι υπόθεση χεριού  αλλά  εγκεφάλου.  Το χέρι πράττει ότι το διατάζει ο εγκέφαλος, και ο εγκέφαλος χρειάζεται ΓΝΩΣΕΙΣ και ΕΞΑΣΚΗΣΗ.

Στο 2015 που ζούμε, η πληροφορία είναι το μόνον εύκολο να βρεθεί. Υπάρχουν βιβλία,  διαδίκτυο, σεμινάρια, τηλέφωνα για να ρωτήσεις κλπ …

Σταματήστε να κλέβετε μελίσσια για χερικό, και ξεκινήστε να διαβάζετε και να ρωτάτε παλιούς μελισσοκόμους για  να μάθετε. Αν το κάνετε αυτό, τότε είναι βέβαιο ότι μέσα σε χρονικό διάστημα λίγων ετών θα έχετε γίνει καλοί μελισσοκόμοι. 
Το υπόλοιπα είναι για τους ηλίθιους, και εκεί θα παραμείνουν, αν δεν πάνε κιόλας φυλακή για … ένα μελίσσι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου