Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Συνελήφθη κλέφτης κυψελών στα Τρίκαλα.

Από το blog του Δημήτρη πληροφορηθήκαμε ότι συνελήφθη τελικά ο κλέφτης που ρήμαζε την περιοχή εδώ και 4 - 5 χρόνια. 

Δείτε παρακάτω

Ελπίζω τα θύματα να μην τον λυπηθούν. 

Βρείτε όλοι μαζί ένα καλό δικηγόρο. Αν πάτε ομαδικά και μοιραστείτε την αμοιβή του δικηγόρου, εσείς δεν θα πληρώσετε πολλά ενώ εκείνος θα πάρει περισσότερα. Σας συμφέρει. Μήν πάτε μόνος του ο καθένας.  

Θα πρέπει τα θύματά του εκτός από την ποινική του δίωξη να απαιτήσουν και σοβαρές αποζημιώσεις!  Δηλαδή να απαιτήσουν χρηματική αποζημίωση για την αξία των μελισσιών και κυψελών και τα απολεσθέντα κέρδη από μέλι και γύρη, αλλά και από την  πώληση των μελισσοσμηνών από τις παραφυάδες που θα έκοβαν.  Δηλαδή να ζητήσετε 250€ από την κάθε κυψέλη που σαν έκλεψε. 
Αν βρήκατε μόνον τις κυψέλες δίχως πληθυσμό, να απαιτήσετε αποζημίωση και για τους πληθυσμούς δηλαδή περίπου 110€ επιπλέον. 

Αν βρήκατε λιγότερα από όσα σας έκλεψε, τότε απαιτήστε αποζημίωση για όλα, αφού ο κλέφτης θα μπορούσε να τα έχει καταστρέψει ή να τα είχε πουλήσει. 

Σίγουρα θα πουλήσει το σπίτι του για να σας αποζημιώσει. Μην του την χαρίσετε! 

Και κάτι άλλο πολύ βασικό! Εσείς που είστε εκεί κοντά φτιάξτε ένα κείμενο και μερικές φωτογραφίες και στείλτε τα στα κανάλια. Σίγουρα κάποια κανάλια θα το δημοσιεύσουν ( αυτό το συμβάν για τις ειδήσεις τους είναι εμπόρευμα, δεν θα το απαξιώσουν).  Αυτή την στιγμή στον μελισσοκομικό κόσμο επικρατεί η αντίληψη οτι οι κλέφτες δεν πιάνονται, πράγμα που κάνει πολλούς επίδοξους κλέφτες να ξεθαρρέψουν και να απλώσουν τα χέρια!  Μιά τέτοια είδηση θα τους αποθαρρύνει.

Χώστε τον εκεί μέσα, και όταν βγεί να μήν έχει ούτε σπίτι να μείνει.

1 σχόλιο:

  1. Παναγιωτη συγχαρητηρια για το μπλογκ,ευχομαι να μην εχει "δουλειά "

    ΑπάντησηΔιαγραφή